T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / KEŞAN - Cumhuriyet Ortaokulu

STEM SCHOOL LABEL

STEM Okul Etiketi ile okul temsilcileri, STEM Okulunu tanımlayan kriterlere göre çevrimiçi bir öz değerlendirme aracı aracılığıyla okullarını değerlendirebilecekler . Bu öz değerlendirme aracı, gerekli gelişim alanlarını belirleyecek ve başvuru sahibi okullara okul düzeyinde STEM faaliyetlerini iyileştirmeleri için eğitim ve kaynaklar sağlayacaktır.

Projenin amacı, Avrupalı okullara genç Avrupalıların STEM konularındaki ilgi ve becerilerini artırmada rehberlik etmek ve uygun bir STEM stratejisi geliştirerek okullara öğrencilerini, öğretmenlerini ve diğer aktörleri ilgili faaliyetlere dahil etmeleri için gerekli araçları sağlamaktır.

 

Kurucu paydaşlar

STEM Okul Etiketi, Erasmus + Programı tarafından finanse edilen çok paydaşlı bir proje olarak başlatıldı. STEM Okul Etiketi, European Schoolnet , Ciencia Viva (Portekiz), Maison pour la Science d'Alsace (Fransa), Bilim Teşvik Merkezi (Sırbistan) ve Eğitim Geliştirme Merkezi'nin (Litvanya) ortak bir girişimidir .

 

Şimdiki ve gelecekteki faaliyetler

1.       STEM okullarını tanımlamak için uluslararası bir kriterler dizisi geliştirmek . Tam göz atın STEM Okullar raporunu içinde İngilizce | Portekizce | Fransızca | Sırpça | Litvanyaca veya Yönetici Raporu .

2.       Okullara ve paydaşlarına, sınıftaki STEM eğitim faaliyetlerinin düzeylerini iyileştirmede rehberlik etmek, aynı zamanda okul dışındaki STEM paydaşları ile bağlantıları ve bağlantıları teşvik etmek.

3.       STEM etkinlik düzeylerini iyileştirmek için okullar için yararlı olan mevcut yenilikçi STEM eğitim kaynaklarını derlemek.

4.       Eşler arası öğrenme etkinliklerine izin vermek için uluslarötesi bir ağ ve STEM okulları topluluğu geliştirmek.

5.       STEM School Label High Level Etkinliğinin 25 ve 26 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi. STEM Okul Etiketi ve ekosistemi hakkında iki günlük çevrimiçi konferans. Etkinliğin sunumları ve kayıtları, özel bir haber öğesinde mevcuttur .

6.       STEM Okul Etiketi'nin Avrupa düzeyinde okulların STEM stratejilerini vurgulamak ve daha da geliştirmek için nasıl katkıda bulunduğunu göstermeyi amaçlayan STEM Okul Etiketi Raporunu yayınlamak .

 

https://www.stemschoollabel.eu/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.12.2020 - Güncelleme: 09.12.2020 12:04 - Görüntülenme: 296
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
,